Idioma | Language

 Català       
      

Butlletí Informatiu

Si voleu rebre el nostre butlletí sobre el Caucas i la Federació Russa, ompliu el següent formulari
Txetxenia.org | Trenquem el silenci
El president d'Ingúixia cessat del seu càrrec PDF Imprimeix Correu electrònic
Ingúixia - Política, economia i relacions internacionals
Divendres, 31 d'octubre de 2008 20:33

Tags: Ingúixia

El President rus Dmitri Medvédev va acceptar ahir la dimissió del president d'Ingúixia Murat Ziàzikov. Ziàzikov va assegurar que havia decidit abandonar voluntàriament la presidència perquè se li havia ofert una altra funció a Moscou. Altres veus asseguren que la situació a Ingúixia és insostenible, que la guerra civil només està a un pas, i que el Kremlin s'ha vist obligat a cessar el mandatari ingúix i intentar reconduir el conflicte existent.

Última actualització
Llegeix-ne més...
 
Abkhàzia i Ossètia, una mica d'història PDF Imprimeix Correu electrònic
Geòrgia - Conflicte agost 2008
Dimecres, 20 d'agost de 2008 12:00

Tags: Abkhàzia | història | Ossètia del Sud

Ossètia del Sud i Abkhàzia són dos dels anomenats "conflictes congelats" que s'arrosseguen des de la desintegració de la Unió Soviètica. Les dues Repúbliques del Caucas tenen el suport econòmic i polític de Moscou.

ABKHÀZIA

Abkhàzia es troba a pocs quilòmetres de la ciutat russa de Sotxi, que el 2014 acollirà els Jocs Olímpics d'hivern, i sembla una província russa. En temps soviètics, la República era rica pel turisme, gràcies a la costa del mar Negre i al seu clima subtropical. El Regne d'Abkhàzia va passar a ser un protectorat rus el 1810, i la composició ètnica va anar canviant després de les guerres del Caucas, perquè hi van arribar russos, armenis, grecs, búlgars, alemanys, estonians, i, sobretot, georgians.

Última actualització
Llegeix-ne més...
 
Una història massa normal: el segrest de Magomed Khazbiev PDF Imprimeix Correu electrònic
Ingúixia - Drets humans
Dilluns, 4 d'abril de 2011 10:47

   El dia 23 de març es va celebrar a Nazran, la capital d'Ingúixia, una manifestació en protesta pels freqüents segrests que es produeixen a la petita república nordcaucàsica. Els manifestants van sortir al carrer per mostrar el seu rebuig a una pràctica, la del segrest, en què massa sovint semblen estar involucrades les forces de seguretat de la república.

Última actualització
Llegeix-ne més...
 
Georgia perd l'atenció dels Estats Units PDF Imprimeix Correu electrònic
Geòrgia - Política, economia i relacions internacionals
Dijous, 2 de desembre de 2010 14:59

Geòrgia ha pagat un alt preu per la guerra que la va enfrontar a Rússia a l'agost de 2008. De perfilar-se com un aliat clau de l'OTAN al sud del Caucas, ha passat a ser un país feble i servil amb els Estats Units, obsessionat pel temor a que els seus regions separatistes siguin reconegudes com estats, i més vulnerable davant Rússia i l'Iran.

Última actualització
Llegeix-ne més...
 
Turisme de risc a la muntanya més alta d’Europa PDF Imprimeix Correu electrònic
Kabardino-Balkària - Conflicte armat
Dimecres, 13 de juliol de 2011 11:03

Tags: insurgència | Kabardino-Balkària | repressió policial

L’assassinat de 3 turistes de Moscou a Kabardino-Balkària, unes quantes explosions a diversos objectes de la infraestructura turística de la zona, una sèrie d’atacs organitzats per radicals islamistes a punts claus de les forces de seguretat de la regió i la posterior revenja per part d’un sospitós grup antiwahabita van fer que en pocs dies aquesta república del Caucas Nord es convertís en un dels punts més calents de la Federació Russa.

Última actualització
Llegeix-ne més...
 
<< Inici < Previ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 137